Selected Projects

Maple Leaf House, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Maple Leaf Addition, Seattle, WA (2014, in progress)

Broadmoor Remodel / Addition, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Broadmoor Addition, Seattle, WA (2014, in progress)

Broadmoor House, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Broadmoor House, Seattle, WA (2013)

Phinney Ridge Remodel - Regeneration Design

Broadmoor House, Seattle, WA (2013)

Working with lead designer Larry Hooke, a 1920s prohibition-era home underwent a complete remodel inside and out; features include a new open kitchen and adjacent dining room addition and a multi-level terrace/deck which wraps the house on two sides to allow outdoor living.

Exterior, front (faces golf course) Exterior, side Exterior, detail of dining room addition Exterior, back Exterior, detail of guest quarters (over garage) Exterior, before and after comparison Kitchen, looking into new dining room Guest room Media room Custom carved doors for media room
Phinney Ridge Remodel, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Phinney Ridge Remodel / Addition, Seattle, WA (2012)

Phinney Ridge Remodel - Regeneration Design

Phinney Ridge Remodel/Addition, Seattle, WA (2012)

The complete remodel, inside and out, of a 900-square foot single story house built in 1925 began with the addition of a large, projecting, shed roofed window element. The window element increases the amount of natural light into the completely remodeled open living/kitchen/dining space. The adjacent bedroom opens up to the living space by means of a sliding translucent framed wall.

Exterior Before and after comparison
Beach House, Hansville, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Beach House, Hansville, WA (2010)

Hansville Beach House - Regeneration Design

Beach House, Hansville, WA (2010)

The footprint for the 1500sf three bedroom, two bath home for a newly retired couple was limited to 120% of the original small beach cabin. The new beach house is a nod to the adjacent early 20th century wharf structures and features a solar electric power system, recycled wood wall cladding, passive solar features and an unforgettable mountain and beach view from every room.

Ocean side Street side, looking towards the ocean Front door View from entrance Open plan kitchen / living (bedroom loft above) Kitchen, looking out to living area / ocean Living area Entrance, view from kitchen Master (loft) bedroom Bedroom windows / view
Mount Baker House, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Mount Baker House, Seattle, WA (2010)

Mount Baker Second Story Addition - Regeneration Design

Mount Baker House, Seattle, WA (2010)

A 3000sf two story addition to a 1920s bungalow basement made for an almost entirely new home that is at once respectful of its traditional neighbors but also playful and forward thinking. The design features a strong dialogue between indoor and outdoor space and a careful study of open plan living defined by custom casework.

Front, view from boulevard Back View through house (from entrance) Custom cabinetry Living room / fireplace with custom cabinetry Stairway to new second floor Kitchen, with view out to back patio Kitchen, looking towards dining area Custom wine cabinet Custom designed, metal eating bar
Rainier Beach Backyard Cottage, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Rainier Beach Backyard Cottage, Seattle, WA (2010)

Rainier Beach Backyard Cottage - Regeneration Design

Rainier Beach Backyard Cottage, Seattle, WA (2010)

A 450sf two story loft studio rising up from the ruins of a 1920s garage (the neighbor's tree fell on it). The open loft space was achieved by pushing the two story element 3.5 feet to the north and west of the original garage footprint. A bathroom and kitchenette make up the diminutive cottage which features recycled windows, flooring, concrete and lumber from both the original garage and other sources.

Exterior, house side Exterior, alley side Exterior, yard side Interior, living / kitchen area Interior, living / kitchen area Interior, loft
Beach House, Hansville, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Madison Valley Kitchen, Seattle, WA (2008)

Madison Valley Kitchen - Regeneration Design

Madison Valley Kitchen, Seattle, WA (2008)

A 1980s home with a walled off kitchen below a master bedroom loft welcomed an open plan expanded kitchen which sought to redefine the "center" of the home. An 8ft long, live edge walnut countertop taken from a blown down tree in neighboring Tukwila, serves as the kitchen's anchor/focal point.

Madison Valley Kitchen Madison Valley Kitchen Live edge walnut counter Before and after comparison
Seward Park Addition, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Seward Park Addition, Seattle, WA (2005)

Seward Park Addition - Regeneration Design

Seward Park Addition, Seattle, WA (2005)

A 1950s brick veneer rambler with a small kitchen, walled off from the rest of the house needed a remodel and a new adjacent dining room. The 200sf dining room expands into the newly remodeled kitchen space and explores the use of horizontal red cedar siding as an alternative to brick (per the client's request).

View from back yard Window / siding detail
Rainier Beach Addition, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Rainier Beach Addition, Seattle, WA (2005)

Rainier Beach Addition - Regeneration Design

Rainier Beach Addition, Seattle, WA (2005)

A 1950s brick veneer rambler with a daylight basement received a 750sf second story addition which added a master bedroom suite and a traditional Japanese bath for the entire family. The addition strove to work in concert with the existing roof line and not dominate it while changing siding material to add some additional exterior flair. The new interior spaces are at once intimate and inviting.

Front view Entrance
Kitchen Remodel, Ballard - Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Ballard Kitchen, Seattle, WA (2011)

Ballard Kitchen Remodel - Regeneration Design

Ballard Kitchen, Seattle, WA (2011)

A 1940s home with an outdated, closed in kitchen was transformed into an open, airy space which takes advantage of the natural light and views to the south. The new L-shaped island with a pigmented white concrete countertop becomes the center of the space for both cooking and gathering.

L-shaped island, looking out at south-facing view Before and after comparison
West Seattle Addition, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

West Seattle Addition, WA (2008)

West Seattle Addition - Regeneration Design

West Seattle Addition, WA (2008)

A small 1920s craftsman bungalow needed an addition for a growing family. A 925sf three bedroom, two bathroom, second story addition provided the additional space that was needed and also provided some much desired natural light and exterior flair by using some inexpensive but typically traditional siding/trim elements.

Front view Side view (before final paint) Before and after comparison
Ballard House, Seattle, WA - by Regeneration Design / John Stoeck

Ballard House, Seattle, WA (2005)

West Seattle Addition - Regeneration Design

Ballard House, Seattle, WA (2005)

A 1950s rambler was taken down to the concrete foundation to make way for a two story 2400sf, four bedroom, three bathroom modern take on a classic box style house for a growing family. With a partially open main floor and a traditional wrapping front porch, the house mixes modern sensibilities with traditional charm.

Front view Side view View from across the street
Lake Wenatchee Cabin, WA (2003) - by Regeneration Design / John Stoeck

Lake Wenatchee Cabin, WA (2003)

West Seattle Addition - Regeneration Design

Lake Wenatchee Cabin, WA (2003)

An outdoor enthusiast with a beautiful plot of land across the meadow from the lake asked for a rustic cabin with some modern elements. The cabin's north-south axis points toward the stunning south views through the two story window wall. The opposing shed roofs add some natural clerestory light and the woodsy interior harkens back to the traditional mountain cabin.

Front view from mountain side Side view View from deck Entrance Interior, looking towards mountains Interior, looking towards entrance and kitchen Interior, with loft ladder down